Zelf tips geven of advies krijgen van een erkende Ha Ra consulente met winkel over het gebruik van Ha-Ra schoonmaakmiddelen.

Voor info en verkoop Ha-Ra schoonmaakmiddelen, onderhoudsartikelen www.haraproducten.be

zaterdag 7 juli 2012

Zonnegel Hara als middel tegen Melasma, een natuurlijk middel tegen zonnebrand van Ha-Ra

Zonnegel, Ha-Ra zonnebrandcrème als middel tegen Melasma. 

In een nederlandse krant is een artikel verschenen over Melasma en een goede bescherming tegen de zon.  In dit artikel is de ultragel van Ha-Ra er heel goed uitgekomen.  Daar zijn wij natuurlijk enorm blij mee omdat we zelf al lang weten dat het een gezond topproduct is.
Hieronder kan u het artikel nog eens lezen.  Voor de aankoop van de zonnegel klik hier


Filter op of in de huid
Bijna iedereen smeert zich tegenwoordig wel in voordat hij de zon ingaat. Maar waarmee? Weinig mensen spellen de kleine lettertjes van het flesje anti-zonnebrand. Toch is het ene zonnefilter het andere niet.

Zonnegel, ultragel Ha-Ra
door Eva Wassenburg
Er is een groot verschil tussen de werking van chemische filters en fysische filters en wat zij met de huid kunnen doen. Dat bleek uit de vele reacties op een artikel over pigmentvlekken in het gezicht, melasma. Deze onregelmatige verkleuringen ontstaan door een wisselwerking tussen hormonen en zon. Behalve blekende crèmes voorschrijven en het advies om een hoge beschermingsfactor te gebruiken, hebben dermatologen er nog geen oplossing voor.
Enkele vrouwen schreven dat zij doodongelukkig waren door de nare vlekken in hun gezicht, maar dat ze een oplossing hadden gevonden. Sandra: "Ik heb al twintig jaar vlekken in mijn gezicht, alles gesmeerd en geprobeerd, chemische peeling en bleekcrèmes. Dit voorjaar was ik het smeren van al die chemische rommel zat en ben ik op zoek gegaan naar natuurlijke producten."
Ook Elly Vogels had al jaren last van melasma in haar gezicht. "Vooral als de zon ging schijnen, was het net of ik een bruine snor had. Tot ik een tip kreeg en Ultragel van HaRa ging gebruiken. Niet alleen in de zon, maar alle dagen. Het werkt voortreffelijk."
De producten waarmee Elly en Sandra van hun melasma zijn afgekomen, hebben gemeen dat ze geen chemische, maar fysische filters bevatten: zinkoxide en titaniumdioxide. Die blijven op de huid liggen en kaatsen schadelijke zonnestralen weg. In de meeste anti-zonnebrandproducten worden chemische filters gebruikt. Die werken dieper in de huid en zetten daar schadelijke straling om in warmte. Sandra: "Ik ben geen wetenschapper, maar vraag me sterk af of die chemische rommel in (zonne)cosmetica niet de veroorzaker van die vlekken is. Dat zou een onderzoek waard zijn."
Dr. Jetske Ultee is onderzoeksarts cosmetische dermatologie. "Bepaalde filters kunnen inderdaad pigmentvlekken verergeren. Vooral de oudere chemische filters als oxybenzone staan erom bekend dat ze lichtgevoeligheid kunnen veroorzaken." Die filters worden nog steeds veel gebruikt.
Ultee: "Ik snap niet dat oxybenzone nog wordt toegepast in cosmetica. Er zijn veel rapporten die erop duiden dat oxybenzone heel gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen en het is bekend dat het een licht oestrogene werking heeft."
Voor zover Ultee weet, is het verband tussen chemische zonnefilters, hormoonwerking en melasma nooit onderzocht. "Ik wil daar graag onderzoek naar doen."
Zinkoxide en titaniumdioxide zijn fysische filters, die geen melasma en pigmentvlekken lijken op te wekken, maar er kleven volgens Ultee wellicht andere nadelen aan. "De ouderwetse fysische filters hebben zulke grote deeltjes, dat ze een witte laag achterlaten op de huid. Als de deeltjes heel klein worden gemaakt, is er geen witte laag meer zichtbaar.
Uit een onderzoek van de Universiteit van Utrecht blijkt dat titaniumdioxide en zink- oxide als nanodeeltjes in het algemeen niet door de huid het lichaam kunnen binnendringen.Zonnegel, ultragel van Hara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je zelf een probleem met een moeilijke vloer die je niet proper krijgt bvb of je bent heel enthousiast over een bepaald product van Ha-Ra, laat het me weten. Je helpt er andere klanten misschien mee.